Historia

Jerry och Christer Åkesson hade tidigt ett genuint bilintresse som de ärvt av sin far Holger.  Även intresset för affärer visade sig tidigt. Redan som tonåring köpte och sålde Jerry cyklar, mopeder, epatraktorer och efterhand övergick han till bilar och motorcyklar.

Det hela började 1997 då Jerry och Christer anlade en grusplan vid Lidköpingsvägen som snart fylldes med bilar som till en början framförallt importerades från Tyskland. Affärerna utomlands gav ett kontaktnät som än i dag är en av grundpelarna i företaget.

Sommaren 1998 köptes den första lokalen som snabbt blev för liten och därför utökades med en fastighet nära det gamla tenngjuteriet. Lokalen totalrenoverades och var inflyttningsklar sommaren 2001. Med tiden avtog importen av bilar. Efter att den tidigare Honda återförsäljaren i Götene (”Pelle på Tappen”) pensionerat sig övertog företaget agenturen som Honda återförsäljare.

Våren 2003 var avtalet med Honda klart och målet var att årligen sälja 35 nya och cirka 300 begagnade bilar. Detta mål kom dock snabbt att höjas och redan 2007 var målet att sälja 200 nya och 1000 begagnade bilar. Expansionen medförde att de gamla lokalerna blev för små.

År 2007 övertogs Åkerbloms bilverkstad med personal och en ny verkstad inreddes i fastigheten bredvid bilhallen.

År 2008 gjordes tillbyggnader motsvarande 800kvm. Ytterligare tillväxt ledde fram till planer på att överta Tools lokaler i Götene.

År 2011 var överenskommelsen med Tool’s färdig och lokalerna byggdes om och anpassades till företagets behov med bland annat en stor modern bilhall. Detta var företaget hittills största projekt som innebar att all försäljning stod stilla under tio veckor. Verkstadsverksamheten kunde dock löpa på som vanligt under ombyggnaden i de gamla lokalerna tills ombyggnationen var helt klar. De nya lokalerna omfattade förutom bilhall och verkstad även en tvätthall och en separat avdelning för rekonditionering av bilar, utrustade med den senaste tekniken. Tvätthallen kan även nyttjas av allmänheten.

År 2011 så vi byggde däcklager som vi nu har byggt ut tre gånger och är över 600 kvm och har totalt 1000 däck platser. Idag har företaget ca 20 anställda varav flera varit med sen starten. Åkessons bil är ett genuint familjeföretag där hela familjen är engagerad i verksamheten och ständigt letar efter nya mål och utmaningar. Idag är målet att sälja 2000 bilar per år. Som så många gånger för så kommer detta mål säkert att höjas, bra service ger nöjda kunder.

År 2014 så byggde vi bensinstation ihop med anläggningen och bilprovning i Clear car’s regi i våran gamla verkstad och blev sveriges största HONDA återförsäljare i volym.

2015 blev det stor satsning igen. Under våren så bestämde vi att det var dags för en ny epok. Ett nytt märke och det blev ytterligare ett kvalitetsmärke MAZDA och dessutom Hondas trädgårdsmaskiner. Men detta innebar att våra lokaler var för små. Nybyggnation om hela hallen och utökade verkstaden till 10 arbetsplatser och våran recond avdelning till 5 arbetsplatser och dessutom en helt ny kundmottagning med 4 arbetsplatser. Vi har helt ny organisation när det gäller försäljning där Ronnie Andersson är Honda ansvarig, Reine Thunberg Mazda ansvarig, Magnus Ringkvist ansvarig för Honda trädgårdsmaskiner.

Våran  befintliga hall blev nybils hall med ca 800 kvm per märke och våran nya begagnat hall med 1700 kvm, så bilhallen idag är ca 3300 kvm och verkstad och recond lager totalt på 1700 kvm. Vi finns på totalt ca 5000 kvm.

 Vi vill tacka alla för en fantastisk fin uppslutningen på våran invigning i oktober med över 800 personer på kvällen.

Välkommen till oss Götene på Åkessons bil. Nöjda kunder är vår motto.

Med vänlig hälsning
Jerry och Christer med personal